Re: Halloween - budete někdo vyřezávat dýni?

Autor: SPIKE, Datum: 02.11.2017 08:27



drahus napsal(a):

Nepřijde mi, jako obdoba dušiček. Dušičky jsou pietní, kdežto Halloween je pro mne potřeštěný, takové znesvěcení. Aspoň, že není ve stejný den.

Dýni zkusím do pekáčku, jak psala Spike a uvidím. Musím jí ale napřed koupit ;)

Drahuško, kup si jednu malou (je jedno, jaká to je, dávám máslovou i hokaidó). Ono to chutná trochu jako batáty. Je to jemné a trošičku nasládlé.

 

On halloween ve své původní podobě je taky asi docela pietní, jen se to zvrtlo v pijatiku v hrůzných maskách. Asi jako čertovské průvody šílených příšer, přestože Mikuláš byl taky spíš příjemný akt s trochou řinčení řetězů na zlobivé děti. Dnes se taky Milukáš i anděl dost upozadili a jsou vidět spíš ti čerti. sad smiley

Pro lehké dětské blbnutí mi haloween nevadí, vydlabaná dýně je fajn zábava i ozdoba, nějaké pěkné masky taky fajn, ale pro nás je to něco úplně jiného než naše tiché a vzpomínkové Dušičky.

 

Asi je to bohužel to, čemu honosně říkáme "pokrok", kdy si z z toho bereme jen něco a výsledek je pak úplně jinde. Však i naše Vánoce se z tiché poezie a rozjímání u stromečku, změnily v bezbřehé hodování, gruntování a nakupování. Místo společného posezení u stromečku uklízíme hromady papírů ze zbytečných dárků, hory nádobí po žracích hodech... Místo radosti z Vánoc se těšíme, že už to je za námi. Jasně, že ne každý tomu tlaku podléhá, ale v globálu to tak vidím. Holt jako ve všem jsou penízevždy až na prvním místě. Z čeho lze něco vytěžit, to se použije, nebo spíš zneužije. thumbs up


Vytisknuto z www.week.cz dne 01.05.2024 20:46
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-halloween-budete-nekdo-vyrezavat-dyni/read.php?1,279040,1469690#msg-1469690