Re: Dekorativní kameny

Autor: Marjanka, Datum: 25.03.2012 22:31



Missi napsal(a):

Marjánko pokud tu zeminu máte nevápenitou, tak smíchat rašelinu, zeminu a písek v poměru 1::1 :1.

Alespoň do hloubky 45 cm vyměnit po celé ploše. Ideální by bylo do toho přimíchat hrabanku z lesa. Hlavně nedávat rostliny do čisté rašeliny.

Missi, ta půda je hodně písčitá, jsou tady původní nánosy z Labe a jinak je taková hodně tmavá a vápenitá asi nebude. Jak jsem popisovala, všechno jsme zryli do hloubky, vyklepali drny a ještě použili hlínu, kterou jsme měli na velké hromadě když jsme dělali základ pro pergolu. Rašeliny mám skutečně hodně, tak jsem si říkala, že písek už by tam být nemusel, je ho tam skutečně dost. Do samotné rašeliny samozřejmě sázet nebudu, ani jsem to neměla v plánu...

K lesní hrabance se asi nedostanu, žádný hnůj ani nic takového nemám, maximálně granulovaný, ale ten bych po celé ploše asi dávat nechtěla, dost to po rozmočení smrdí ( abysme to nemuseli celé léto čuchat). Tak by možná stačilo používat hnojivo pro vřesovištní rostliny ( na rododendrony). confused smiley , ale až po řádném zakořenění rostlinek.

Taky kdysi dávno byly v tom baráku chlévy, tak jsem si myslela, že proto je ta hlína tak tmavá, asi to zarývali, nebo co já vím..

Taky bych to chtěla po osázení zakůrovat, ať to drží vlhko..., jinak je to na slunečném stanovišti..

Myslíš, že i tento postup by mohl být OK?

Jinak Vám všem moc děkuji za rady a příspěvky thumbs down


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 20:46
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-dekorativni-kameny/read.php?1,10916,739791#msg-739791