Re: Špagetová dýně/cuketa

Autor: RomanVandenHolosmetky, Datum: 31.07.2009 15:51

Teď jsem zrovna dojedl. Cukety normálně nejím (jako většina chlapů) - ale tohle bylo super ...jako příloha.

Suma summárum: musí být speciální cuketa - Tykev špagetová/ lat. Vegetable Spaghetti / angl. Spaghetti Squash nebo Spaghetti Pumpkin.

Nejvíce receptů je v AJ - po zadání Spaghetti Squash. Toto téma je i na wikipedii.

Já jsem vařil následně. Omytou cuketu (dlouhou tak 25 cm) jsem rozříznul podélně a dal do horkovzdušné trouby na 180C a 30 minut, rozříznutou stranou na pekáč s pečícím papírem. Ostrý nůž musí do hotové cukety bez velkého odporu zajet. (Na vaření ve vodě ve bych asi neměl tak velký hrnec).

Poté se vyndá z trouby, lžicí se vyberou jádra a zůstane dužina ve šlupce. Dužina se vydličkou vyškrabe (trochu přitlačte... nebát se) a světe div se - jsou z toho špagety.

Chuť mají velmi jemnou, neutrální - hodí se jako příloha. Ke špagetovým omáčkám i grilovanému masu, někdo uvádí dát na to osmaženou cibulku.. Prostě se dochutí podle chuti. Mám foto - ale teď nevím jestli to jsem jde někam dát - nejsem zaregistr.

 

Tož - dobrou chuť ! smiling smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 03:28
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spagetova-dyne-cuketa/read.php?1,23991,254143#msg-254143