Re: zelenina.

Autor: Anavi, Datum: 02.05.2023 12:14

Eli, moje u baráku je malá, jen okrasná, ale do toho jsem pěstovala ovoce a zeleninu v nádobách. U mamky 800 m zahrada, část teda zabírá malý zahradní domek. Jinak vše osázeno. Sekání trávy se člověk čas od času nevyhne, zalévat je taky potřeba. Do toho tam byly brambory, rajčata, která je potřeba zaštipovat a papriky. Cukety naštěstí rostly tak nějak samy. To jsem letos už opravdu odmávla, že ne.

A u chlapa 3 hektary. Traktůrkem seká půl dne, do toho tam je jezírko koupací a jedno na ryby, takže je potřeba to sem tam vyčistit, u ryb buď ubrat nebo přidat nějaké rostlinstvo, občas je nakrmit. Máme tam lán brambor, pěstovala jsem tam mrkev, hrách. Jahody, borůvky, maliny rostou celkem samy, to je výhoda. Potom tam je tam asi 20 ovocných stromů všeho druhu. Na kompostu jsme pěstovali melouny, cukety, dýně a okurky. Tam je zase potřeba hojně zalévat a hlídat plísně.

No a to už je fakt na dva lidi moc. confused smiley

Jo, a ještě to mám jako Ty - lidi jsou pro mě důležitější, takže nachystaná na zahradu, ale když syn číslo jedna, dvě nebo tři love smiley, případně jejich partnerky, chtějí se mnou něco sdílet, jde práce stranou a pečlivě naslouchám. flower smiley Nebo dorazí chlap z práce, unavený, hlad, tak nemám to srdce mu říct Udělej si jídlo sám. Beru, že vždy ten míň unavený se má postarat o toho víc unaveného. Takže pak najednou zjistíš, že toho času po příchodu z práce zbyde úplné minimum. eye rolling smiley



babkaela napsal(a):

Anavi, tři zahrady bych nedala ... nestíhám ani tu naši ... cca 700 m čtverečních (odpočítala jsem zatravněné) a mám ji u domu. Kdysi, před 20ti roky jsem zvládla jezdit a chodit na pole okopávat řepu, brambory, mrkev (vše velkém), obracet sena, pomáhat sklidit a svézt - nechodila jsem do práce - jen měla rodiče, kteří už potřebovali "opatěru", a svoji rodinu a jinou zvířenu .. dávala jsem to, dnes už jsem trochu zvolnila ... noooo, na moje gusto moc ... dnes opět dvě hodky tlachání s vnučnou o ničem.

Spike, o cestování se mi může jen zdát .. neřídím, nejezdím nakupovat, pokud někam vyrazím - dědek má problém, jaký si to uděláš ...

Zrovna dnes jsem se rozhodla, že kašlu od příštího roku na všechny kamarády mého chlapa a ostatní známé a přísady dělám jen pro nás - rozdíl 50 rajčat proti 200, papriky také, nám a Vojtovi stačí 5 cuket ne 25 ... mohla bych pokračovat, začíná mi chybět místo ve skleníku (11mx3,30m) na bedýnky. Zabere dost času nachystat zeminu, kelímky, bedýnky, starat se o to, strachovat, že bude málo a málo narostlé ...

Aleno, máš krásné saláty a kedlubny ... naše mají teprve první pravé listy stydlin smiley , jsem ještě ve větším zpoždění než kdy jindy.

Saláty mám ve skleníku jen ty trhací, listové https://www.zafido-eshop.cz/Salat-listovy-BAREVNA-SMES-ODRUD-d2855.htm?gclid=EAIaIQobChMIz6jS9fPK_gIVku3mCh1h-QCMEAQYAyABEgJ1s_D_BwE vyřezávám celé rostliny, netrhám.

Mančo, přidávání a nestíhání .. o tom bych mohla napsat román.

Aleno, když jseš v důchodu ... je to opravdu jiné ... zvlášť když chlap je taky v důchodu a musí mít oběd ve 12.00, ve 14. ohříváš oběd vnučce a taky ji nechceš odbýt "co bylo ve škole" a dál neposlouchat, v 15. příjde syn na oběd a dědovi uvařit kafe, v 17. přijede další syn-táta od vnučky (tomu už jídlo nechystám), taky potřebuje vědět novinky a ptřebuje se vykecat, ale jdu chystat pro zvířata ... pereš pro 5 lidí ... občas si řekneš, nooo udělám zítra, chlap se chlubí, že máme vše domácí, ale krom načerpání vody do kubiterů ... nestěžuju si ... viz přidávání .. Dnes třeba byl i třetí syn, minimální zdržení .. jen půl hodky, ale netušila jsem kdy příjde .... tudíž hodina kdy si nechceš rozdělat žádnou práci ... Ale já se opravdu jen vymlouvám, jsem neschopná čím dál tím víc.


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 08:28
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zelenina/read.php?1,11123,1620943#msg-1620943