Pěstuji jen angrešty rezistentní vůči padlí. Vyzkoušela jsem bílou Invictu, ale na nás je málo sladká, šlupka strašně kyselá a navíc je dost chlupatá. Byla odejita, páč jsem objevila ve Fytosu Plzeň odrůdu Pax, která je také bílá se světlým růžovým přelivem, s postupující zralostí líčko až načervenalé ( te´d s překvapením koukám, že jí Fytos má zařazenou mezi červenými, když jsem jí kupovala, měj jí mez i bílými ) Je také celkem dost chlupatá, ale je velmi sladká a hlavně, má sladkou slupku, takže děti neplivou šlupky. Je chutná už v té fázi lehkého narůžovění, že přechází v červenou jsme zjistili náhodou, když jsme jednou byli v tomto termínu na dovolené a vrátili jsme se a oba angrešty byly červené .
Měla jsem i nějaký rezistentní červený, hladký, velmi sladký, dužina výborná, šlupka kyselejší, údajně název odrůdy začínal za R (což jsou všechny ty rezistentní -Rolondy, Rixanty atd. ). Bohužel mu po letech odumřely rouby. Ráda bych ho pořídila znovu, ale vlastně nevím, jaký to byl .
Nově mám tedy místo něj Dagmar, což je poměrně nová odrůda od pana Vrány, patří mezi žluté odrůdy, měla by být rezistentní. Přiznám, že vlastně nevím, jak chutná, děti jsou vždy rychlejší .
Jinak, odborníci přísahají na Zlatý fík, ale ten bez stříkání bohužel nezle