Re: Jedovaté rostliny

Autor: SPIKE, Datum: 23.07.2015 14:26

Reaguji na příspěvek Drahušky v jiné diskuzi - jedovatost áronů.

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

 

http://www.kvetenacr.cz/detail.asp?IDdetail=203

Jedovatá rostlina.
Všechny části rostliny jsou jedovaté. Obsahuje glykosidy a alkaloidy. Při požití se dráždí sliznice, což je doprovázeno palčivou chutí a dochází k zánětu úst a hrtanu. Po vstřebání organismem se objevují poruchy sdečního rytmu, zorničky se rozšiřují, nastávají křeče. Smrtelné otravy byly popisovány zřídka. Při požití je však třeba lékařské pomoci.


"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

 

******* Registrovaný: 26.11. 2008Příspěvky: 279

Re: Áron - pěstování

Všechny aronovité rostliny jsou více, nebo méně jedovaté, mnohé z nich jsou velmi krásné, ale není třeba se jich bát,pokud jejich listy,nebo plody někdo nebude pojídat po hrstích. Nechápu,proč se lidé bojí,že se jim dítě, nebo zvíře otráví. Když ty kytky chci mít,a vím,že jsou jedovaté,musím dávat pozor na děti i na zvířátka,aby ty jedovaté rostliny nepojídaly. Když si nejsem jist, že děti nebo zvířata uhlídám,raději si jedovaté rostliny do bytu,nebo do zahrady nepořizuji. Je to jednoduchá volba .Jedovaté jsou například i narcisy, hyacinty, ocúny, břečťan, máky, lýkovce - a přesto se jich nikdo nevzdává. Řada běžných plevelů, jako jsou např.vlaštovičník, vlčí máky, pryšce, jsou též jedovaté, při pletí je musíme brát do ruky, ale při dostatečné pozornosti a hygieně nejsou obavy na místě, pokud ovšem nejsme alergičtí.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 16:29
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jedovate-rostliny/read.php?1,1088699,1310195#msg-1310195