Tady jsou dva recepty na jahodovou zmrzlinu (jeden od kuchařky ze Svatojánu a druhý od Koko)
Ještě jsem je nezkoušela, ale mám to v plánu
JAHODOVÁ ZMRZLINA SE SNĚHEM
(recept Kuchařky ze Svatojánu)
1 kg jahod rozmixujeme se třemi lžícemi třtinového cukru
200 g jogurtu
2 lžíce medu
5 žloutků
šleháme ve vodní lázni deset minut, odstavíme a šleháme do vychladnutí na hustý krém.
Vmícháme do rozmixovaných jahod a nakonec opatrně přimícháme tuhý sníh z 5 bílků.
Dáme zamrazit.
Použíjeme jen čerstvá vejce z ověřeného zdravého chovu.
Ingredience na cca 8 - 10 kopečků
270 g jahod 200 g kondenzovaného mléka 2 vrchovaté lžíce mascarpone
Ingredience na cca 6 kopečků
220 g jahod 150 ml kokosového mléka 2 vrchovaté lžíce mascarpone 50 g moučkového cukru
http://www.menudomu.cz/jahody/