Re: Jedlé květy a části rostlin

Autor: Anavi, Datum: 01.08.2013 14:55

něco takového, jen si nejsem jistá tím citronem...

sirup připravíme bez vaření kvítků. Tentokrát jich budeme potřebovat rovnou tisícovku. Květy probereme, abychom se zbavili všech nežádoucích podnájemníků, kteří by do výrobku přidali trošku masíčka. Litr vody svaříme s šesti sty gramy cukru a necháme trochu vychladnout. Do tekutiny vložíme květy, zamícháme a přikrytou nádobu odstavíme do tmy a chladu na půl druhého dne. Občas budoucí pampeliškový sirup promícháme. Nakonec tekutinu přecedíme přes pláténko a květy pořádně vymačkáme. Sirup již jen doplníme čirou šťávou ze tří citronů, rozmícháme a rozlijeme do vyvařených sklenic či lahví. Nic nepasterizujeme, ale lék proti nachlazení a na posílení imunity bychom měli uchovávat v lednici nebo velmi chladné spižírně.


Vytisknuto z www.week.cz dne 07.05.2024 21:02
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jedle-kvety-a-casti-rostlin/read.php?1,1017384,1019352#msg-1019352