Re: Jedlé květy a části rostlin

Autor: SPIKE, Datum: 31.07.2013 08:47

Autor: drahus

Status: expert

 

Včera jsem získala od jedné Němky recept na levandulový sirup. tak vám ho sem dám, ikdyž mně už levandule odkvetla:

1 l vody

750 g cukru

25 g kyseliny citronové

1 citron nakrájený na plátky

Velikánská hrst čerstvých levandulových květů

Cukr svaříme ve vodě, až se kompletně rozpustí, do roztoku dáme kyselinu citronovou, nakrájený citron a levanduli. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme minimálně tři dny louhovat. Zcedíme a naplníme láhve. Čím čerstvější květy jsou, tím barevnější sirup bude.


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 15:36
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jedle-kvety-a-casti-rostlin/read.php?1,1017384,1018794#msg-1018794