Re: Nováček-antitalent- jak na založení zahrádky?

Autor: 555, Datum: 19.03.2009 07:10

Anavi - ty pokušitelko!!!! Nemůžeš dát někdy odkaz na nějaké koště, abych pro jednou neměla chuť všechno kupovat? Včera jsem udělala první letošní nákupsmiling smiley (před zimou to byl habr na živý plot a jeden keřík berberis th. atropurpurea).

Včera jsem koupila skalník roubovaný na kmínku cca 85 cm. Má hodně bohatou korunu, ale jsou tam i dvě silnější větve, které moc přepadávat nebudou a tak bych potřebovala poradit, kdy se jich zbavit - ustřihnout. Kromě toho jsem koupila bílou hortenzii, kterou bych chtěla podsadit pod ten buk, který má zatím jen krátké větvičky . No a jednu trvalku pryšec. Do konce týdne si jedu vyzvednout ten buk (až si syn udělá čas a dojede mi pro něj. My máme proklatě krátké autíčko a nevešel by se tam.)

Na zakoupené zahrádce objevuju pořád něco nového. Na jednom ze záhonků jsem objevila kvantum tulipánů, tak jsem zvědavá jaké budou - šly by nějak přepíchnout ještě teď do nového záhonu, který vytvářím?

Je tam taky pivoňka, dost velký lívanec - jak se množí - nešlo by kousek vyrejpnout a dát do nového záhonu?

To je zas otázek,......... Budu moc ráda, když mi někdo z vás pomůže a poradí.


Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 16:09
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-novacek-antitalent-jak-na-zalozeni-zahradky/read.php?1,111041,198166#msg-198166