Re: Nováček-antitalent- jak na založení zahrádky?

Autor: 555, Datum: 13.03.2009 15:10

Někdy na podzim, když jsme koupili tu zahrádku se zahradním domkem, začala jsem přemýšlet jak zahrádku upravit a co osázet. Dívala jsem se dost na různé stránky s kytkama a keřema, vypisovala si, co se mi líbí a pak tuším jsem se k něčemu z toho chtěla vrátit, zadala jsem hledané slovo a vyběhly mi mimo jiné i stránky week. Od té doby sem chodím, pročítám a hlavně prohlížím vaše úžasné zahrady a výpěstky. Až teď jsem se ale odvážila napsat - kvůli tomu buku.

Ani z toho buku nespím a nevím jak se mám rozhodnout. Jestli vzít ten drahý roubovaný nebo ten druhý. Mám ho zamluvený a byla jsem se včera na něj podívat v tom zahradnictví (nechají mi ho tam do konce března). Majitel zahradnictví tvrdil, že ten neroubovaný bude vypadat úplně stejně jako ten drahý roubovaný. Když jsem sdělila své obavy z přílišného rozrůstání do šířky, tak to nepřipouštěl a říkal, že je to otázka řezu. Tyhle výpěstky dostávají od stejného dodavatele jako ty roubovance, mají i téměř schodné etikety s fotkama těch buků. Na obrázku vypadá pěkně. Myslím, že do poslední chvíle nebudu rozhodnutá, pro ktekrý se rozhodnu. Chci ještě navštívit nějaké zahradnictví a vyptat se na radu, ale obávám se, že nenajdu někoho ochotného se o tom se mnou bavit, když to pro něj nebude kšeft a neudělám mu tržbu. Poptávala jsem se i po dalších zahradnictvích tady v okolí a nikde červenolisté buky pendula nemají.

Přeji pěkný víkend.


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 20:40
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-novacek-antitalent-jak-na-zalozeni-zahradky/read.php?1,111041,196030#msg-196030