Re: Kytičky pro radost - nákupy

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 19.04.2024 23:23

Gabco, správně jsi to pochopila. Kdybys měla nějakou velikánskou, tak ta se samozřejmě nesází s celým tím dřevem ale není to s nimi jako se stromy třeba, že se mají sázet jen tak, jak byly ve školce. Nepotápět kmen. A sázej šikmo a jak tam raší ty lístky, tak se dá předpokládat, že udělají výhony nahoru.

A itohy a normální pivoňky se mají sázet zhruba jak jsou ze školky a neutápět je, protože pak méně a později kvetou, se říká.

A až dojde na přesazení, tak velice opatrně, oni to tam i píšou na obalu, že jsou rostliny špatně zakořeněné. Jednou mi vyprávěli majitelé v Parkonu, že tohle běžné zboží se pěstuje tak, že to naroubují někde v Asii, kde je levná pracovní síla a pak vlastně holý kořen s roubem putuje bez hlíny letecky do evropských školek a tam to zasadí do hlíny a jde to do prodeje. Proto vlastně většinou ty malé květináče s nepříliš starými pivoňkami mají mizerné kořeny. A proto je lepší po nákupu nechat je v původním anebo opatrně přesadit do jiného a teprve pak zasadit. To je často příčinou, že se neujmou.

Tak ať tahle už roste.


Vytisknuto z www.week.cz dne 08.05.2024 23:07
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kyticky-pro-radost-nakupy/read.php?1,592140,1635188#msg-1635188