Re: Co kvete v červenci

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 17.07.2021 08:05

Už to začíná. Včera jsem okukovala co z lilií tu kvete a už jsem přemýšlela, kam by se ještě něco dalo upíchnout.Ty velký mají výhodu, že se dobře nacpou někam mezi výsadbu. Pokud se jim vede, tak skutečně většinu rostlin přerostou.

Eli, jsi asi jedna z mála, komu ten prodej 8 plus 2 zdarma vyšel. Já to viděla často na různých výstavách. Měli to tam Poláci. Na upoutání vykvetlé exempláře. Krásný a cibule. Ty byly tak krásný. Většinou to bývá touhle dobou, kdy lilie kvetou. Cibule měli asi chlazené. A tam byl zřejmě kámen úrazu. Moc krátká doba do zimy. Koupila jsem to samozřejmě asi dvakrát. Kostelní myslíš asi Candidum. Těch bylo kdysi na chalupě spousta. A nevydržely. U mnoha jiných taky ne. Žádnej důvod proč to tak je, mě nanapadl.Jestli se nepletu ale fakt nevím, někdo mi říkal, že se nemají sázet hluboko. Ale jestli je to pravda to nevím. Snad zkusím nějakou někde objednat. Mám radost, že Tonče vydržely růžovky.

Aleno, Friso mám taky. To bývá skutečně obr. Ale hodně těch se středy do růžova je podobných. Hezký jsou všechny. Skutečně trochu jiná je ta Zelmira, objednala jsem spíš náhodou, vypadá v reálu líp než na všech fotkách. Stejně jako ta tvoje Elusive.


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 18:58
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-kvete-v-cervenci/read.php?1,614632,1587964#msg-1587964