Re: Denivky

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 07.07.2020 23:31

Zalévání je jednoduché a taky rostou líp než v záhonech, protože tady se v suchu uzalévat nedají. Mám koupené takové velké plastové vaničky, mají asi 15 - 20 cm na výšku. Prodává třeba Ikea, mám pocit. Tam natáhnu hadici a napustím třeba do půlky. Dokonce jak pršelo, byly vaničky plné. Ani jsem vodu nevylévala. Denivkám to nijak výrazně nevadí. Kdyby byla náhodou kalamita, tak květníky nemusím vyndávat, mám takovou odsávací hadičku. Tou se vypustí.Občas přihnojím.

Je to udělané tak, že mi dědek zbudoval takové podium, asi 40cm vysoké. Na něm jsou vany.Tím se i denivky dostanou jakoby výš. Před tímhle stojí kaly, takže už vaničky nejsou pomalu vidět. Podrobněji to vyfotím. Má to jediný zadrhel. Na protější starně jsou hosty.Už jsem je dávala. Vjezd jsem tímhle blbnutím poněkud zúžila. Popředu se dá zajet bez problémů. U couvání se někdy trochu zapotím. grinning smiley

Jájo, cedulky nemám a skoro ani ponětí, jak se která jmenuje. S objednáváním jsem nikdy neudělala moc štěstí, co jsem nakoupila, to s kolegou po různých místech, taky třeba ve Ctěnicích a snažím se kupovat co vidím kvést.Některé jsou ještě z dob, kdy ing.,Krupka posílal popisy v obálce, za známku.

Na fotce jeden z mých posledních úlovků ve Ctěnicích. A už mám stop, protože už fakt není místo a další vaničky bych si snad musela dát na střechu baráku.

 

Galerie:
77d1.jpg 77d.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 04:25
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-denivky/read.php?1,8916,1565679#msg-1565679