Re: Sudy na dešťovou vodu

Autor: Anavi, Datum: 01.06.2020 12:56

Tak to bych si přesně něco takového představovala... a foto teda bude? :) Nebo přímo odkaz? Díky moc.

Betas napsal(a):

Anavi, ja jsem v tomhle uplne odbornik grinning smiley nemam cas cist celou diskuzi, ale my mame presne tento system - namontuje se do okapu, voda se sbira po obvodu svodu do sudu, jakmile je sud plny, prestane automaticky napoustet a veskera voda pokracuje do kanalu, ci kam mas svedene okapy... U nas je vyklop k nicemu, kdyz na chate nebydlime, nemuzu to hlidat, v pripade potreby otvirat ci zavirat. O toto se vubec nestaram. Letos jsme propojili jeste druhy sud, vse funguje na principu spojenych nadob, nikde nic nepretece, kdyz spravne vymeris hladinku ;-) Mam na nich viko, aby se voda nespinila.

Zacinali jsme pred lety na systemu, ktery jsi posilala - provrtas diru do svodu a nasunes pryzovou "vidlicku". Je to ale naprd, sbira to dost male procento vody... navic pryz dost degraduje, nelze system "vypnout" na zimu. U toho meho jen vytahnu hadici do sudu a nasroubuju zatku a pres celou zimu veskera voda jde rovnou do kanalu. Je to mrazuvzdorne thumbs down

Letos jsem si jeste po zahrade rozmistila par malych sudu, ktere mam pak pekne pri ruce na zalevani a nemusim se z dalky tahat s konvi. Jsou pekne shovane v kerich a napoustim je vzdy sudovym cerpadlem a smrstovaci hadici z tech sudu pod okapem, abych v nich udelala misto pro dalsi dest ;-)

Zitra ti to nafotim na miste, jestli je to to, co shanis... smiling smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 01:38
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-sudy-na-destovou-vodu/read.php?1,1561553,1562920#msg-1562920