Re: Spojená kuchařka weekovská - bylinkové recepty

Autor: SPIKE, Datum: 05.02.2018 11:53

matovy_dzem-681x439.jpg

MÁTOVÝ DŽEM

 

350 g máty

2 citrony

1 kg cukru

500 ml vod

Mátu omyjeme a přebytečnou vodu necháme okapat. Potom mátu nakrájíme nadrobno. Citron důkladně omyjeme a nakrájíme i s kůrou. Mátu a citron dáme vařit spolu s vodou.

Přivedeme do varu a vaříme 10 minut. Potom sejmeme z plamene, necháme zcela vychladnout a scedíme.

Do této směsi přidáme cukr a vaříme na slabém plameni po dobu 2 hodin.

Nezapomínáme na míchání – směs bude postupně stále více houstnout.

Horkou směs nalijeme do sterilizovaných sklenic a pevně zavřeme.

 

Mátové želé

Výborné nejen do dezertů, ale například i k masu či na chlebíčky. Výborně vypadá a ještě lépe chutná!

1 bal. želatiny

1 lžíci mátového sirupu

225 ml vody

3 lžíce krystalového cukru

 

Postup

125 ml vody smícháme s cukrem a sirupem.

100 ml vody použijeme na bobtnání želatiny

Potom nabobtnalou želatinu zahříváme, dokud se nerozpustí. Podáváme hned


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 00:52
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-bylinkove-recepty/read.php?1,1152368,1482104#msg-1482104