Re: Spojená kuchařka weekovská - bylinkové recepty

Autor: SPIKE, Datum: 07.06.2017 20:17

BEZOVÝ SIRUP

 

40ks bezové květy

80g kyselina citronová

3ks citron, ideálně v biokvalitě nebo pečlivě omytý

2kg cukr krupice 1,5–2kg (může být krystalový)



2 1/2 - 3 litry vody nechte přejít varem. Vsypte kyselinu citronovou a poté nechte vychladnout.

Květy a na kolečka pokrájený dobře omytý citron (nejlépe v biokvalitě) přelijte v míse zcela vychladlou vodou s kyselinou citronovou, překryjte čistou utěrkou a nechte 24 hodin louhovat.

Po této době výluh přeceďte přes jemný cedník vyložený gázou do nerezového hrnce. Vsypte cukr (mělo by ho být tolik, kolik je tekutiny – 1 l tekutiny = 1 kg cukru). Za občasného míchání zahřejte, až se cukr zcela rozpustí a ze dna hrnce začnou k hladině stoupat bublinky.

orkou tekutinu okamžitě vlijte do předem připravených vysterilizovaných sklenic či láhví, uzavřete víkem a dnem vzhůru nechte vychladnout. Pak láhev otočte a uskladněte nejlépe na tmavším a chladnějším místě. Neotevřený vydrží sirup až 365 dní, po otevření skladujte v ledničce maximálně týden.



Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 17:23
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-bylinkove-recepty/read.php?1,1152368,1447106#msg-1447106