Re: Jezírka

Autor: Libi, Datum: 08.06.2007 21:20

máte to všichni thumbs down thumbs down , pokud mi odprodají předzahrádku, tak si tam můžu dát maximálně jezírko o takových 150 - 250 l, ale i to by mi stačilo sad smiley

 

www.zivotnistyl.cz

Jezírko z prefabrikátu

Rubrika: Inspirace v zahradě
Datum: 28.8.2006

Tomu, kdo chce sobě pro radost a ptáčkům pro osvěžení postavit na zahradě malé jezírko, varianta z laminátu nebo plastu zcela postačí. Jeho zasazení do terénu je rychlé a snadné. Zvolíte-li laminát, bude jeho životnost prakticky neomezená - pokud je sami nepoškodíte. Plastová jezírka jsou levnější, ale dost nepoddajná. Časem také obvykle zkřehnou a mohou praskat.

Důležitá je hloubka jezírka a jeho osazení. Chceme-li v něm chovat ryby, musíme vybrat model alespoň 45 cm hluboký. V mělčích by nepřežily dlouhodobé mrazy a ani horko v mělké vodě rybám nesvědčí. Ostatně i některé rostliny, například většina leknínů, stulík žlutý nebo plavín štítnatý, potřebují hlubší vodu. Vhodné jsou zejména nádrže s nestejnou výškou vodního sloupce, protože poskytují největší možnosti pro pěstování různých rostlin.
Předem si musíme rozmyslet i kam umístíme vykopanou zeminu. Nezapomeňte, že i při zdánlivě nevelké ploše nádrže vznikne hromada o objemu několika kubíků. Optimální je, pokud chcete zároveň vytvarovat na určité části zahrady svah nebo terénní vlnu. Ale teď už k postupu práce, který si nejlépe vysvětlíme na obrázcích.


Vytisknuto z www.week.cz dne 18.05.2024 09:21
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jezirka/read.php?1,10499,14269#msg-14269