Re: Spojená kuchařka weekovská - bylinkové recepty

Autor: HanaK, Datum: 21.10.2016 12:26

zázvorový sirup


1 kg cukru, 10-15 dkg (dala jsem 20) zázvoru nakrájeného na tenké plátky a 0,5 l vody vaříme 15 min., nechám odležet 24 hod, asi to není nutné, ale věřím, že se zázvor líp vylouhuje, přidám šťávu ze 2 citrónů a procedím do lahví. Skladuju v lednici, jinak by se to asi muselo stáčet horké nebo sterilovat.

Plátky zázvoru lze usušit a předstírat, že to kandovaný zázvor. mls smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 17:29
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-bylinkove-recepty/read.php?1,1152368,1406757#msg-1406757