Re: Skalka

Autor: vimrova, Datum: 25.05.2016 07:57

Tynny, Ivik má pravdu. Mmch. i kytky v tom bednění budou mít snahu lézt naopak směrem na tu stranu trávníku, než dolů po rozpáleném betonu. Nejrozumnější by bylo odělat nahoře za bedněním půl až metr široký záhonek ( sekačkou se tedy bude jezdit pohodlně okolo) a pak se to dá udělat velmi funkčně a hezky s celoročním efektem.

Nebo si může tchán trvat na svéma budete rok co rok bojovat s přírodou, aby tam rostlo alespoň něco eye rolling smiley .

 

Jistě, i pro takovou dispozici lze vymyslet osázení, buď se vybere něco ze sortimentu pro střešní zahrady ( tj. bez nároků na živiny a prostor pro kořeny - hlavně rozchodníky, phloxy ti na ten rozpálený beton nepolezou), nebo se k těm "kapsám" můžeš chovat jako k truhlíkům ( tj. zasadit převislé balkonovky, které ti pokvetou celé léto), tj. hnojt a zalévat celou sezonu. V obou případech ale nedosáhneš celoročního efektu. Ve výsledku to bude pracnější, časově náročnější a mnohem dražší než kdyby se to na začátku udělalo pořádně, jak píše Ivik.

 

Prosím neber si to osobně, ale bohužel se často stává, že si pro radu přijde někdo, kdo si to "po svém" dotáhl do stavu, kdy už s tím těžko lze něco dělat a vymyslet osázení. Kdyby si pro radu přišel ve chvíli, kdy buduje a zeptal se, jak to má udělat, aby to fungovalo, bylo by snazší radit a dalo by se vymyslet naprosto funkční řešení. Jenže všichni nejdřív staví ( nejlépe betonují) a pak teprve myslí na osázení. Ono to nelze tak úplně oddělit. U baráku se taky nejdřív nestaví zdi a pak se do nich nevyřezávají díry pro okna dle potřeby eye rolling smiley .

 

Předpokládám, že tchán si nyní prosadí své, ty se budeš pár let snažit a pak to buď vzdáte, nebo se to udělá nakonec pořádně winking smiley .


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 13:05
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-skalka/read.php?1,10090,1378828#msg-1378828