Re: BYLINKOVÉ RECEPTY

Autor: SPIKE, Datum: 30.03.2016 12:04


elixír dna

 

Dna je druh artritidy, která se často ignoruje. Přitom těm, kteří touto nemocí trpí, dokáže udělat ze života peklo.

Dochází k ní tehdy, když se v krvi začne zvyšovat koncentrace kyseliny močové, protože ji játra nestíhají zpracovat a následně ledviny vyplavovat z tela ven v podobě močoviny.

Nahromaděná kyseliny se potom začne usazovat a krystalizovat v kloubech. Prvním postiženým kloubem obvykle bývá palec na noze, ale může se to týkat kteréhokoli kloubu v těle.
Nejčastější příznaky dny zahrnují: zčervenání okolí kloubů, nečekané prudké bolesti a citlivost na chlad nebo na teplo.

Dna je chronické onemocnění a obyčejně se léčí jen symptomaticky, tedy potlačováním příznaků pomocí užívání léků proti bolesti.

Avšak většina lidí nechce brát do konce života acylpyrin nebo ibuprofen, protože tyto léky mají i nežádoucí vedlejší účinky.

.

Recept na onemocnění dnou

Dnes se s vámi proto podělím o jeden velmi účinný přírodní recept na nápoj proti nemoci, která se jmenuje dna.

Funguje nejen při dně, ale i při ostatních typech artritických bolestí kloubů.

 

Ingredience

Na přípravu tohoto nápoje budete potřebovat:

1 ananas
1 sklenku třešňového džusu (najlépe čerstvý, ale může byť i krabicový)
med
1 až 2 čajové lžičky kurkumy
2 až 3 čajové lžičky sušeného zázvoru nebo 3-4 cm kousek čerstvého kořene zázvoru
sitko
skleněnou uzavíratelnou nádobu
kuchyňský robot nebo mixér

Příprava

1. Umyte a očistěte ananas. Jeho vnitřní středová část obsahuje najvíc protizánětlivého enzymu bromelainu, proto ji nevyhazujte.

2. Následně pokrájejte ananas na menší kousky a vložte ho do kuchyňského robota nebo mixéru.

3. Mixujte ho dokud nezískáte jemnou hmotu.

4. Potom do toho přidejte třešňovou šťávu, zázvor a kurkumu. Vše znova dobře promixujte.

5. Směs přelijte do skleněné nádoby.

 

Užívání

Tento přírodní lék užívejte několikrát denně, nejlépe aspoň 15 minút na lačný žaludek před jídlem.

Podle chuti si nápoj můžete dochutit trochou medu.

 

Skleněnou nádobu uskladňujte v chladničce, ne však déle než 48 hodín, protože časom se snižuje množství léčivých enzymů.


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 21:23
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bylinkove-recepty/read.php?1,1152368,1365208#msg-1365208