Re: Bylinky

Autor: SPIKE, Datum: 15.03.2016 18:33

ĆAJ Z KVĚTŮ PAMPELIŠKY

8 květů pampelišky

350 ml vody

med nebo cukr

 

Vroucí vodou přelijeme květy a necháme louhovat asi 5 minut. Pak teprve osladíme.

Můžeme použít i květy sušené.

 

ČAJ Z KOŘENE PAMPELIŠKY

1 PL praženého kořene pampelišky

1/2 ČL strouhaného zázvoru

1 zrnko kardamomu

350 ml vody

med

 

Vše kromě medu přivedeme do varu a vaříme asi 5-10 minut. Když trochu zchladne, přidáme med.

Je možné přidat i skořicovou kůru nebo muškátový oříšek.

 

Pražení kořene pampelišky

Vyryjeme kořeny, důkladně umyjeme a nakrájíme na kousky. Sušíme v troubě (150-200 stupňů, asi 2 hodiny), v sušičce (300 stupňů, 10 minut).


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 05:38
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bylinky/read.php?1,574005,1362855#msg-1362855