Re: Spojená kuchařka weekovská - bylinkové recepty

Autor: SPIKE, Datum: 28.02.2016 10:18

Vápníková bomba

 

(recept od bylinkářky a léčitelky paní Dr. Evy Moučkové)



Strava bohatá na vápník:

tmavozelená zelenina (brokolice, kadeřavá kapusta, špenát)

mák

lískové a vlašské ořechy, mandle, kešu, para ořechy sezamová a slunečnicová semena

čočka

pomerančová a mrkvová šťáva

klíčky

sardinky, šproty

žloutek

petrželová nať, pažitka, řeřicha

ovesné vločky a otruby



Ingredience na vápníkový nápoj:

6 vajec

šťáva ze 2 kg citrónů

1/2l čistého 40% alkoholu (vodka, grapa, líh, …)

4-5 lžic medu

 

Postup:

Vejce umyjeme a vložíme do široké skleněné mísy a zalijeme je šťávou z citrónů. Uložíme do lednice a každý den, po dobu 8-10 dní, vejce pomalu a opatrně lžící otáčíme, aby šťáva pronikla všude. Po pár dnech uvidíme, jak se vejce rozpouštějí. Po uplynutí doby v lednici mísu vyndáme, přelijeme do větší a rozmixujeme. Do vzniklé hmoty přilijeme alkohol a přidáme med a opět důkladně rozmixujeme. Vzniklý likér nalijeme do skleněných uzavíratelných lahví a uložíme v lednici. Užívání: Užíváme 1 polévkou lžíci ráno na lačno a 1 polévkovou lžíci večer před spaním. Kůru je vhodné držet 3-4 měsíce.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 16:33
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-bylinkove-recepty/read.php?1,1152368,1359496#msg-1359496