Můžeme z ní připravit léčivou tinkturu nebo čaj. Květy i listy chutnají po ředkvičkách, proto je často a ráda používám také v kuchyni. Květy zdobím chlebíčky, jednohubky, pomazánky ... . Listy přidávám do čerstvých salátů, k dušené zelenině a chystám se z nich připravit také špenát.
Při přípravě především studených, ale i teplých pokrmů ráda používám lichořeřišnici naloženou v oleji.
Stačí si nasbírat čerstvé květy, popř. i listy lichořeřišnice, vložit je do čisté zavařovačky a zalít dobrým olejem.
Po 14 dnech můžeme začít používat.
Olej nejčastěji přidávám do nejrůznějších salátů, pomazánek, kapu jej na těstoviny nebo na pizzu. Můžete ho použít také při nakládání sýrů nebo masa. Naložené květy pak spotřebuji do dušených a pečených pokrmů.
Dejte si jen pozor, aby při postupném odebírání oleje nezůstaly některé květy neponořené. mohlo by se vám to zkazit.
Uchovávejte v lednici.