Re: Spojená kuchařka weekovská - bylinkové recepty

Autor: SPIKE, Datum: 02.09.2015 13:37

ŠALVĚJOVÝ SIRUP

(Herbarium)

1. Vezmete velkou sklenici
2. Dáte vrstvu šalvěje
3. Pokapete dvěmi lžícemi medu a citrónové šťávy
4. Dáte stejnou vrstvu cukru jako šalvěje

Proces opakujete do vypotřebováni ingrediencí a vrchní vrstvu zakončíte cukrem, aby lísty nezačaly plesnivět.
Uložíte na 3 týdny do chladna a temna. Každý den zkontrolujete, případně dosypte cukr, aby lístky nečouhaly.
Po třech týdnech scedit a naplnit do lahviček. Uchovávat v chladnu a temnu (špajz, sklep).

 

Galerie:
11800142_1626829070867661_7501420097728922563_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 10:11
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-bylinkove-recepty/read.php?1,1152368,1321229#msg-1321229