Spojená kuchařka weekovská - bylinkové recepty

Autor: SPIKE, Datum: 18.06.2015 21:35

Domácí bezinkový sirup se skořicí a badyánem

Ingredience

2 hrnky sušených bezinek 1 větší čerstvý zázvor 4 tyčinky celé skořice 6 hvězdiček badyánu 18 hřebíčků 3 litry vody 4 hrnky medu

Postup

Zázvor opláchněte, nakrájejte na tenké plátky a dejte do velkého hrnce. Zázvor nemusíte loupat.

Přidejte bezinky, hřebíček, badyán a skořici.

Vlijte vodu a přiveďte k varu.

Na mírném ohni vařte asi hodinu. Poté vypněte a nechte směs vychladnout. (až se z ní nebude kouřit)

Vyndejte zázvor a bezinky.

Sirup přeceďte a nechte zchladnout, dokud nebude mít teplotu okolo 40 °C. Poté přidejte med. Dobře rozmíchejte.

Nechte sirup úplně vychladnout, naplňte jím uzavíratelné sklenice a uchovávejte v lednici.

 

Galerie:
dscn1771.jpg dscn1779.jpg dscn1808.jpg dscn1825.jpg dscn1833.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 11:18
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/spojena-kucharka-weekovska-bylinkove-recepty/read.php?1,1152368,1301537#msg-1301537