2 hrnky sušených bezinek 1 větší čerstvý zázvor 4 tyčinky celé skořice 6 hvězdiček badyánu 18 hřebíčků 3 litry vody 4 hrnky medu
Zázvor opláchněte, nakrájejte na tenké plátky a dejte do velkého hrnce. Zázvor nemusíte loupat.
Přidejte bezinky, hřebíček, badyán a skořici.
Vlijte vodu a přiveďte k varu.
Na mírném ohni vařte asi hodinu. Poté vypněte a nechte směs vychladnout. (až se z ní nebude kouřit)
Vyndejte zázvor a bezinky.
Sirup přeceďte a nechte zchladnout, dokud nebude mít teplotu okolo 40 °C. Poté přidejte med. Dobře rozmíchejte.
Nechte sirup úplně vychladnout, naplňte jím uzavíratelné sklenice a uchovávejte v lednici.