Spojená kuchařka weekovská - bylinkové recepty

Autor: SPIKE, Datum: 09.06.2015 07:46

ŽELÉ Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU


(Kuchařka ze Svatojánu)

 

 

20 květenství černého bezu

10 snítek meduňky

Byliny rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu svaříme s 1 litrem vody, necháme vychladnout a přidáme druhou polovinu bylin a jeden citrón nakrájený na kolečka. Zakryjeme a necháme v chladu odležet 24 až 48 hodin. Byliny i citróny rukou dobře vymačkáme, přecedíme přes jemné sítko, vsypeme 2 sáčky želírovacího prostředku Gelfix Extra rozmíchaného se třemi lžícemi cukru, rozšleháme metličkou, přivedeme k varu a za stálého míchání minutu zprudka povaříme. Vsypeme 250 g cukru a lžičku kyseliny citrónové. Dobře zamícháme a vaříme 5 minut. Plníme do čistých skleniček.

 

Galerie:
10290151_734723049912240_5540300399539211786_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 08:59
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/spojena-kucharka-weekovska-bylinkove-recepty/read.php?1,1152368,1298102#msg-1298102