Spojená kuchařka weekovská - bylinkové recepty

Autor: SPIKE, Datum: 08.06.2015 15:17

Tak jsem vyzkoušela tu kvašenou bezovou limonádu a je fakt dobrá.

4 litry svařené vody 10 lat bezového květu 1 citron 400 g cukru 1/2 lzicky sušeného droždí

Vodu svařit a rozpustit v ní cukr, po částečném vychladnutí přidat šťávu z citronu a pak i tu nakrájenou kůru, nakonec přidat droždí a květy bezu. Promíchat a nechat kvasit v teple aspoň 24 hodin.

 

Cukr jsem nevážila, tak ani nevím, kolik jsem ho tam dala. Ale zdálo se mi to ve finále málo sladké, proto jsem přidala ještě med. Ale to záleží na chuti každého, když se to s cukrem přežene, může se limonáda ředit vodou. V původním receptu jsou psané 4 laty bezu, což se mi zdá málo a nevidím důvod, proč jich nedávat víc, když je to přece limonáda bezová. Záleží taky na velikosti květenství.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 03:02
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/spojena-kucharka-weekovska-bylinkove-recepty/read.php?1,1152368,1297807#msg-1297807