Re: Bylinky

Autor: SPIKE, Datum: 04.06.2015 19:38

Rdesno hadí kořen

Rdesno hadí kořen je vytrvalá bylina, která se užívá při krvácivých potížích, zánětech a průjmových onemocněních.rdesno-hadi-koren

Léčivé účinky

Pomáhá při hojení otevřených ran. Vhodný při léčbě hemoroidu. Zmírňuje potíže při silné menstruaci. Zastavuje krvácení. Užívá se jako doplněk při zánětlivých onemocněních.

Použití a přípravky

Užívá se sušený oddenek, sbíraný zjara nebo na podzim, který se často přidává do různých bylinných směsí.

Bylinné kapky Intocel s rdesnem mají stahující účinek, chrání vše, čím prochází. Tedy celé trávicí ústrojí, dutinu ústní, jícen, žaludek a tenké a tlusté střevo. Pokud máte raději kapsle, můžete dát přednost Intocelu v tabletách.
VÍCE PRODUKTŮ

O rdesnu hadím kořenu

rdesno hadí kořen účinkyRdesno hadí kořen (Bistorta major) je vytrvalá bylina rostoucí na vlhkých lukách a u potoků, často také na horách. Rostlina obsahuje hlavně třísloviny, které mají právě svíravý, protizánětlivý a protiprůjmový účinek. Oddenek má podobné obsahové složení účinných látek jako dubová kůra, dá se také použít jako domácí náhrada ratanového kořene.

Domácí recepty

Z knihy Naše rostliny v lékařství (Korbelář, Endris, Avicenum, Praha 1981):

Jako zápar: 1-2 čajové lžičky řezaného oddenku na šálek vody, užíváme 2-3 šálky denně. Svíravý nápoj vhodný při zánětech střevní sliznice a krvácivých průjmech. Zevně se užívá ve formě kloktadla a při zánětech dutiny a horních cest dýchacích.

Další odkazy:

Rdesno hadí kořen na Wiki.


Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 11:40
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bylinky/read.php?1,574005,1296647#msg-1296647