Spojená kuchařka weekovská - bylinkové recepty

Autor: SPIKE, Datum: 04.06.2015 12:04

Bezová limča

 

20ks květy bezu
850-1000 g cukru
1ks citron (větší)
ocet 3-4 PL
demižón (s velkým vrchním otvorem)

Květy bezu krátce opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Zbavíme je sice pylu, ale hlavně různé havěti.

Vložíme je do demižónu a zasypeme cukrem. Přidáme na kolečka nakrájený velký citrón. Přilijeme ocet. Nakonec zalejeme 8 litry vody. Zamícháme a necháme stát na sluníčku 3-4dny. Průběžně každý den ještě minimálně jednou denně zamícháme(nejlépe dřevěnou vařečkou).

(Cukru a octa si každý může dát dle své chuti či zvyku.)

 

Galerie:
bezova-limca-99536.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 01:09
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/spojena-kucharka-weekovska-bylinkove-recepty/read.php?1,1152368,1296426#msg-1296426