Re: Bylinky

Autor: Alenka, Datum: 21.05.2015 20:04

Děvčata, libeček je vlastně přírodní maggi. Já ho melu i do karbanátků, s brambory ho taky vařím. Přišla jsem na fintu, jak ho uchovat přes zimu. Lístky nasekám a zamrazím. Zkoušela jsem ho sušit, ale to úplně ztratí aroma .

Tymián mám také svůj a přidávám ho do omáček - svíčková, koprovka omáčka k ptáčkům. Nejlepší je čerstvý, ale i sušený je dobrý. Musí se důsledně otrhat jen lístky. Nebo dávám celou větvičku do sáčku na čaj. Ale jen trochu,je dost aromatický.

Popenec přidávám do bramboráku, tedy jen čerstvý. Ale jak vykvete, už to jeho aroma mizí.


Vytisknuto z www.week.cz dne 09.05.2024 01:53
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bylinky/read.php?1,574005,1291579#msg-1291579