Spojená kuchařka weekovská - bylinkové recepty

Autor: SPIKE, Datum: 07.05.2015 12:35

PAMPELIŠKOVÝ SIRUP – NEVAŘENÝ

1 litr pampeliškových květů 500 g cukru krupice 2 dcl vody

Natrhané květy pampelišek necháme chvíli rozložené na stole, ať z nich vylezou případní broučci. Dáme je do velké nádoby, ideálně skleněné konvice na vodu.

Květy zasypeme cukrem, nádobu uzavřeme nebo přikryjeme potravinářskou folíí a necháme stát na okně dva dny. Občas promícháme. Nejlepší je, když nám v tyto dny na nádobu svítí sluníčko, které napomáhá tomu, aby se cukr rychleji rozpustil.

Po dvou dnech přilijeme vodu a necháme ještě další den na okně. Několikrát za den promícháme.

Tři dny na okně nám postačí k tomu, aby se cukr rozpustil, dostane krásně žlutou pampeliškovou barvu a můžeme přecedit hotový sirup.

Kdo chce opravdu hladký a čirý sirup, cedí přes plátýnko. Já jsem cedila přes jemný cedník, sirup je lehce zakalený.

Skladujeme v lednici, zaléváme vodou nebo sodou a pijeme.

 

Galerie:
dsc_51112-1024x682.jpg dsc_5100-e1430991093775-1024x1536.jpg dsc_5108-1024x682.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 23:38
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/spojena-kucharka-weekovska-bylinkove-recepty/read.php?1,1152368,1286427#msg-1286427