Re: Bylinky

Autor: Anavi, Datum: 05.06.2014 08:47

Ptala jsem se mamky na tu meduňkovou šťávu. Natrhá se 20 dkg meduńky, nahází se do pěti litrů vody, přidá se k tomu 10 dkg kyseliny citronové. Den se nechá máčet, meduňka zhnědne. Pak se vytahá, nemusí se úplně dočista, jen to největší, aby tam nic neplavalo :). Do těch 5 litrů se vysype 5 kg cukru - prostě na litr vody, kilo cukru. To se průběžně míchá, dokud se cukr nerozpustí. No a nakonec se to přecedí přes hustý cedník, slije do lahví a položí naležato. Nepřevařuje se!!!!!

Jen říkala, že tam dává špetku něčeho na konzervaci, ale nebyly jsme schopné rozluštit co - to ještě dneska dodá. Kyselinu sorbovou? Bylo by to možné?


Vytisknuto z www.week.cz dne 01.05.2024 20:00
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bylinky/read.php?1,574005,1161519#msg-1161519