Věrko, v tom receptu od mamky se dává 8 dkg kyseliny citronové na 2 litry vody. Dávala jsem 10 dkg na 3 litry vody a 1 celý citron. Mamka možná dávala 1 kg krystalu na kilošťávy, já dávala jen 0,8 kg. Prostě měla chuťově lepší i když tenhle taky není marný. Osobně mi máový taky chutná líp. Já piju neperlivou vodu bez šťávy, manžel perlivou. Chci mu koupit soda stream a budeme využívat sirupy v létě na chatě jako limonádu.
Ani se snaše nedivím, že mátu zlikvidovala, protože je to fakt hroznej plevel. Kdyby bývala ale ochutnala sirup, ani by jí likvidace nenapadla .
Já mám na zahradě dost velký trs, momentálně tedy docela ošmikaný a doma na balkonu mátu marockou (chutná mi nejvíc), mátu jablečnou- takový slabý odvar pravé máty s ovocnou příchutí, mátu citronovou (tu jsem ještě nevyzkoušela v nápoji, protože přišla poštou ze zahradnictví v dezolátním stavu a ještě se nevzamatovala. Jinak ty první 2 jmenované rostou jako šílené a ač jsem dala větší květníky, budu je muset určitě na jaře přesadit