Re: Modrofialová zahrada :-)

Autor: Renatina, Datum: 03.06.2014 23:18

MODRÁ JE DOBRÁ
Zdravím všechny milovnice modrofialové zahrady (o milovnících nevím). Myslela jsem si, že "cáklá" jsem sama a jsem moc ráda, že je nás víc.Jenže já jsem došla tak daleko, že i v chatičce musím mít vše modré-v kombinaci s bílou, dovoleny jsou všechny odstíny fialové a trochu růžové-stejně tak, jako na zahrádce- červená má vstup zakázán. Na skalce mi nějaké darované skalničky vykvetly žlutě, zahmouřila jsem oko, protože jsou krásné a za chvíli stejně odkvetou .
Zatím modře toho moc nekvete, ale už brzy bude-milovaná ostrožka, levandule, modřence a hyacinty už odkvetly-bohužel. Mám hortenzii, vějířovku v truhlíkách-mimochodem , ne příliš známá, ale stále víc oblíbená-najděte si na internetu-je bezvadná.
Kombinuji s bílou bakopou, mám lobelku, macešky, teď jsem dostala v Hornbachu modrofialovou popínavou růži Azubis, byla ve výprodeji, za 99,-Kč, taková chudinka, moc se modlím, abych jí vypiplala...
Na skalce mám skalničku z výstavy "U Fausta na Karlově nám.- jmenuje se "modroušek". To jsem tam přece nemohla nechat. Zatím nekvetl-asi až příští rok.
Po zralé úvaze jsem dospěla k názoru, že na zahrádku "vpustím" ještě barvu zv. pink rose-takovou tu ostře růžovou- mydlice na skalce je trochu bledší, kvetly mi tam i floxy od bleděmodrých, po ty pink a taky mám tu krásnou barvu buganvilei.A taky weigelii, milionbells. Fialový skalkový šeřík,normální šeřík, modrofialovou lupinu, olověnec, atd.atd., u spousta dalších rostlinek, nevím ani, jak se to vše jmenuje.
Jo-a plzáci- chystali se na ostrožku, zakopala jsem pod ní plechovku s trochou piva, oni tam vlezou a ven už nemůžou. Ještě jsem pod ostrožku, která už se od loňska rozrostla do pěknéhop keříku, nadrobila skořápky-nejsou vidět a plzáci to nemají rádi, je to ostré.
Na nějaké výstavě jsem koupila cibulku modrého tulipánu, ale nějak chlapec nevylezl. Škoda.
Tak jsem se chtěla trochu pochlubit, hlavně s tou chatičkou , která je zařízena skoro celá z "blešáku" a s pozdravem "modrá je dobrá" vám všem přeji hodně zdaru a radosti z kytiček. flower smiley Renatina

 

Galerie:
p5250342.jpg p5250362.jpg p5240333.jpg img_9145.jpg img_9159.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 19:01
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-modrofialova-zahrada/read.php?1,379789,1160873#msg-1160873