Re: BYLINKOVÉ RECEPTY

Autor: SPIKE, Datum: 21.05.2014 07:47

Mátový sirup

70g mátové listy
1/2 l vody
šťáva z 1 citronu
1/2 kg cukru
Nejdřív smícháme vodu s cukrem, uvedeme do varu a až začne směs houstnout, přidáme drobně pokrájené čerstvé lístky máty peprné. Krátce povaříme a přikryté necháme za občasného zamíchání 2 - 3 hodiny odstát.

Poté přecedíme, opět zahřejeme téměř k bodu varu, přidáme šťávu z citronu a plníme do lahví. Uchováváme v chladu a temnu.

Máta je známá svým povzbudivým účinkem na trávení, nechutenství a plynatost. Pomáhá jak při žaludečních, tak při žlučníkových potížích, prostě když „nám to netráví“. Má také příznivý vliv na imunitu vůbec a jako prevence proti nachlazení. Mátový sirup lze používat nejen na slazení běžných nápojů, ale je výborný i do nealko a alkoholických koktejlů.


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 11:55
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bylinkove-recepty/read.php?1,1152368,1152370#msg-1152370