Re: Rady pro zahradníky

Autor: Zuzkanka, Datum: 08.05.2014 10:26

Predzahradka zatim neni doresena.. travnik tam nebude, chtěla bych kytky, ale na predzahradku jsem zatim nehrábla.. Jsou tam denivky, lilie a sasanky plus jedna hortenzie latnata a klematis.. jeste to budeme upravovat, protoze jsme nakonec zmenili plan..

Co se týká ořešáku, tak není jiné vhodné místo, kam ho upíchnout, aby to nestínilo sousedům a nám na celou zahradu.. S platanem jsou u sebe schválně a co se týká zeleniny apod, tak to je otázka do budoucna.. tento úsek je takový jakýsi bahnitý a půda se těžko zpracovává, takže jedním z důvodů byla i vyšší vlhkost. Nevím, jestli se tam zelenině bude vůbec dařit i bez ořešáku..hlína se nedá rozmělnit a tak je to spíš hlinený stěrk..

Posezeni bude vepředu, jak je naznačeno.. růže si potom dám i dopředu.. chtěla bych je nasadit dolů k pergole.. po té se bude ještě plazit klematis(y) a vinná réva. Komule tam jsou částečně na odstínění, ale hlavně spíš pro potěchu oka z pergoly. Okolo našeho domu není žádný velký provoz, jsme ve slepé ulici mimo jakýkoli provoz, takže max návštěvy k sousedům a sousedi budou chodil okolo.


Vytisknuto z www.week.cz dne 21.05.2024 09:07
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-rady-pro-zahradniky/read.php?1,445642,1145206#msg-1145206