Re: Ovoce

Autor: babkaela, Datum: 25.04.2023 09:21



alenak napsal(a):

díky, tj. to místní nářečí smiling smiley....říkám, alespoň aby něco bylo.... když se urodí málo, nebo hodně...ale "žrací" zahrada je potřeba....přivezla jsem si maliník z Ol. , takový malý řízeček, bude opečováván winking smiley , borůvky vypadají nadějně, rybíz taky, zatím....

Taky jsem přemýšlela co je sedmirka - u nás se říká "dorancka" - blbě opadávají, na stromě seschnou - proto "ta je seschlá jak dorancka" - o vráščitých, hubených ženských .

Aleno, škoda, že jsi tak daleko, se zasíláním poštou kontraproduktivní záležitost dnes ... sadbu maliníků jsem letos rozdávala na veliko (loni na podzim taky) ... možná 150 sazeni odešlo k různým kamarádám a známým, asi 50 skončí pravděpodobně v kontejneru - rozlízají se velice ... jsou 2x plodící.

Borůvky nemám - kamčatky po 10ti letech to zabalily a já ještě nepořídila jiné, kanadské neumím, ty to zabalí tak po 3 letech. On je stejně u nás nikdo zas tak nemusí. A kromě meruněk asi nějaké ovoce bude, sice méně než loni, ale dobře tak ... aspoň nebudu muset vymýšlet zpracování, které stejně nakonec rozdám.

Navečer musím postříkat višeň proti moniliovému úžehu, začíná rozkvétat, ale teď už je plná zahrada včel a čmeldů a drvodělek a .... musím počkat až půjdou spát.


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 13:29
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-ovoce/read.php?1,16988,1620597#msg-1620597