Re: Ovoce

Autor: LadaB, Datum: 26.08.2021 10:45

Ostružin mám také kvanta, letos jak průběžně zapršelo, tak jsou obří. Jó... Gabčo mě loni zasychaly plody, listy tak nějak normální.. postříkala jsem na podzim všechno něčím na přezimující škůdce. Na švestce byly též nějaké brebery, letos všechno v pohodě. Ostružiny krom marmošky máme rádi na kynuté koláče, nebo táč, s broskvema a drobenkou mňam .

Asi jsem umořila broskev.. letos nějak málo olistila, navíc ještě se objevila kadeřavost.. Loni poprvé pořádně zaplodila . Teď je téměř opadaná a pouští hrozně mízu, na kmeni, na větvích. Asi 1,5 m od ní máme většinou postavené ohniště tak nevím, zda jsem jí tím nezničila . Uvidím zda se vzpamatuje..

Rajčata seju tornáda, pár býčich srdcí na sušení a dvě nějaké malé pro děti na zobání. Ty jsem leros koupila nějaké tyčkové a plody jsou jako na žebříku, tak se dobře obíraj a není to džungloidní jako ty keříkové. Rajčat síla, plíseň žádná, už jsem nadělala lečo a nasušila. Lídlácký semínka kupuju, ale u rajčat se držím osvědčeného..No příští rok vyzkouším.

Rybízu bylo mraky a krásně velkej, déšť, je déšť. Mam ráda rybírovou šťávu, ale nepatlám se s ní. Sjedu na lisu, jako na marmošku, osladím a dám do tlačenkového střeva do mrazáku, udělám dvoucentimetrovou placku. Pak nakrájím na kostky a jen házím do vody, nedo do čaje.

Švestek také slušně..jó Elo..povidla v pohodě..

Papriky jsou též slušné, okurky hadovky jsem o víkendu všechny otrhala a ostříhala tak na metr, už obrážej. Uvidíme podle počasí, ale něco určitě naroste.

Konečně dozrál první lilek, prvních několik sežrali slimáci úplně mrňavejch.

Brambory vybraný, druhé v létě zasazané rostou..za měsíc budou .

Nakladačky se též, zadařily. Na to, že první naseté nevylezly, tak jsem sela znovu a byly až začátkem srpna, mám 30 sklenic a na jídlo stále rostou. Měla jsem obavu, aby na ně nepříšla plíseň.

Tak to by bylo asi tak všechno, zahrada napůl porytá, už toho moc na sklizení nezbejvá...


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 15:59
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-ovoce/read.php?1,16988,1590221#msg-1590221