Re: Růže, královny zahrady 2

Autor: babkaela, Datum: 06.06.2023 22:13

Regino, dnes jsem byla bez foťáku, jednak poprchalo a taky jsem pořád v poklusu a stále ve skluzu ... všechna poupata větší a květy na Helence, Sneewitchen, pro mne NN bílé voňavé, popě na Gloria Dei - zničené od těch chráněnců angry smiley . Už mne to nějak přestává bavit.

Pnoucí růže mám nastudované snad ze všech zdrojů + rady od Květy (růžařka velká, hodná uznaní) ... ale ten Arhur si opravdu nedá nějak říct, navíc on dělá kěřovitou růži s dlouhými výhony třeba od 1 m výšky, výhony jsou od začátku dost tuhé, neohebné - byl by asi dobrý někam k plotu, ke zdi, vázat do kordonu -stěny, případně jako soliter někde s kruhem 1,5 m od země - vodopád. Má ho také sousedka, nepamatuje si kde koupila, jméno neví - u nás koupeno v Lídlu jako bílá keřovitá, ona prý kupovala taky bílou keřovitou - vyvazuje ke sloupku vyvýšené pergoly, co se nehodí zjara, ustřihne.

Anavi - sousedské vztahy jsou problém nejen v satelitech - naše mamka vždycky říkala, že když přišli cigáni (dnes Romové) a nedostali co chtěli, neproklínali - popřáli zlé sousedy. My už jsme se s našimi nějak srovnali, naštěstí (ťukyťuk). Škodíme si a pomůžeme si tak nějak vzájemně.


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 08:57
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-ruze-kralovny-zahrady-2/read.php?1,1205188,1622652#msg-1622652