Re: Růže Austin

Autor: Kirsten, Datum: 15.06.2014 11:33

Anavi, ještě je brzy na nějaké soudy, které by mohly mít obecnější váhu. Takže jen zcela subjektivně k té jedné sazenici: WOH mne chytil za osrdí - líbí se mi tvar květů, barva, velmi velmi zvláštní vůně! A teď k tomu růstu - chová se více jako popínavá růže, zdá se mi, že by jí svědčil pegging. Na jaře jsme ji přesadili, měla už bohatý kořenový systém. Po té mírné zimě jsem jí nestříhala (jinde píšu, že se mi to nezdá dobré, růže jsou více náchylné k nemocem, i když jsem je zbavila veškerého loňského listí - někde psali, že je to dobré pro to, aby si růže odpočinula), má cca 120 cm (což není zas tak velký přířůstek, během dne přeměřím, jestli nezapomenu), možná by byla vyšší, kdyby bylo více vláhy, po každém vydatnějším dešti růže úplně poskočí. Je zatím poměrně řídká, což přikládám tomu, že jsem ji nestříhala a že je málo vody. WOH jako pnoucí se rozhodla pěstovat Bulharka Kosara Antonova (na FCB), teď jsem neměla na FCB moc času, tak nevím, jestli už dala nějaké letošní fotky. Já bych ji raději měla jako keřovou, ale zasadila jsem ji tak, aby mohla být i popínavá.

 

Jsem ještě růžový zelenáč, ale soudím, že WOH bude v případě, že ji povedeš jako popínavku, v našich zeměpisných šířkách umírněnější.... ale třeba se pletu.

 

Barevně WOH s Warsz. Niké to by mohlo vypadat nádherně! No inspirovala jsi mne, mám tu v kontejneru jednu WN nahamouněnou v Lidlu.... smiling smiley Ale mám trochu obavy, že clematis rychle tuhle růži předhoní.

 

Asi jsem ti moc nepomohla, myslím, že WOH má i Honza, ten by mohl poradit lépe.


Vytisknuto z www.week.cz dne 14.05.2024 05:27
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-ruze-austin/read.php?1,728884,1167214#msg-1167214