Re: Kotviště pro osazenstvo Krásnorůžařské

Autor: Mischka, Datum: 26.01.2014 12:31



mispule1 napsal(a):

Honzo,na tenhle záhon svítí slunce od rána do večera.Jen odpoledne,protože mámy zahrada je bajvoko o 70cm výše,mají růže "přistíněné nohy" a mámy borovice(i když už je řádně opelichaná),zabrání nejhoršímu úpalu.

Stav slunečního svitu třeba 28.6., v 17.29 -viz foto.A tam mám všechny austinky,počtem kusů šest.


Mišpul. To je ten záhon, kam chceš sadit ty 2 růžovky? Přidám fotku Englantyne. Mám 3 ks celkem a dodnes si nad nima libuju, jak jsem si dobře vybrala a hlavně umístila. Jsou defacto uprostřed záhonu dlouhého (2 ks) a ta 3. na hrotu dalšího (tomu říkám Pička - má tvar kosočtverce) Nojo, musím se nad sebou zamyslet a ty záhony lépe pojmenovat nono smiley .

Ale, přežily tu předloňskou zimu jako čerstvé sazenice, krásně rostou - no vloni, trochu moc, ale komu ne, že? Barva: říkám jim Ledová kráska, protože jejich květ zdálky na mne působí, jako by byly v ledu a hlavně, nádherně voní i do dálky (řekla bych svěže citrusově). Jen v porovnání s Tvými růžemi bych trochu váhala, jestli je barevně "neutopíš" a nebo tón v tónu.

Honzo, díky za optání na moje ostinky, myslím, že jim u mně jde zdejší podnebí - záhony mám na celodenním slunci, půdě a výživě - hnoje a kompostu je hafo a na zimu zase kompost, listí a chvojí - svědčí. Fakt nad žádnou nevisí hrozba. Asi taky tím, že jako začátečnici se mi prostě líbí všechno kolem a pak zde nebyly pěstovány žádné růže, takže... tak.

I když, pak vidím fotky (třeba Tvoje na HMF) a mám co dělat, abych tu svoji spokojenost udržela.

Ptal ses na The Shepherdes - tu jsem si od Tebe brala, že ji tenkrát na KR chválila Virágosz (nebo tak nějak) a moc se mi líbila. Nejdřív byla ve žlutém záhonu, ale ona je u mne lehce do lososova, tak je v tom Pičkovým záhonu. Květ má krásný šálkovitý s takovým porcelánovým nádechem. Ještě k ní musím vymyslet další doprovod - je u Jamese Galweye, a přemýšlím mezi ně dát Jacquese Cartiera. Šlo by to?

Máří Magdalenu nemám, ani ji nechci, ale mám od Tebe Fallstaffa a také se mi moc líbí - je v zadní partii záhonu a dobře jsem udělala. Jeho kandelábry u Misc.Septemberrot a astry (asi Freiburg) se budou hezky vyjímat. A před ním mám od podzimu Francine Austine a vůbec je ten kout takový lehce strakatý od lila po bordo. Už vloni se mi to moc líbilo a to zdaleka není celý zapojený. Francine mám od p. Šípa a musím říct, že ze všech podzimních nákupů byly jeho sazenice excelentní - velké a prokořeněné.

Honzo, ještě k Maid Marion, p.Šíp mi ji dal jako náhradu za Maiden´s Blush, a moc se mi tím omlouval. A na HMF, píšeš, že je lepší ji dát do záhonu (asi kvůli holým nohou- jestli jsem to dobře pochopila). A líbila by se Ti k právě mou zmiňovanou Englantyne? Díky.

A konečně u nás lehce nasněžilo. A mráz se zastavil v noci na min.8. To by už stačilo, takhe by to mohlo s mírným nasněžením vydržet do konce února a pak postupně oteplovat a jaro.

Stejně nám to v únoru začne. Budou už nové seznamy růží, trvalek, budeme zase sedět před PC a kombinovat a objednávat. mls smiley

 

Galerie:
englyntane.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 21.05.2024 10:24
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kotviste-pro-osazenstvo-krasnoruzarske/read.php?1,964391,1098228#msg-1098228