Re: Růže Austin

Autor: tineli, Datum: 06.08.2013 10:02

Díky, Kirsten, se zájmem si je přečtu.

S Austinkami jsem začala před dvěma lety a musím říci, že mě nadšení začíná notně opouštět.Všechny moje Kordesovky a Tantauovky (kromě známé mumie Cinderelly) - nula problém. Zdravé, doslova bují, kvetou. Taková Florentina (popínavá), sázená loni v březnu z kontejneru k jižní zdi do 40 cm jámy v suti udělala letos na oblouku 2,5 metru (neuvěřitelný růst a byla obalená květy).

Pravda, nemám nejideálnější podmínky (malá zahrádka v satelitu na sv okraji Prahy, 40 cm nekvalitní jílovité navážky a pod tím - radši nemyslet, málo sněhu, úpal, letos extémy - to ale bylo všude stejné. Zato se snažím, starám se, hnojím, zalévám, stříkala jsem.

Problém je, že mně se ty Austinky tak líbí!

Prozatímní bilance, co se zdraví a růstu týče:

1. zcela bez výhrad: Lady EH (miláček, ta barva!), Crown PM, Benjamin Britten, Graham Thomas, Queen of .S - zdravé, rostou, kvetou. Rychlost a bohatost opakování je jiná otázka.

2. Menší výhrady: Lady of Shalott (slaboučká, nepřirůstá), Munstead Wood (pálí se, druhé květy mrňavé, slabý), Summer Song - zatím zdravý, ale slabý a těžko vzdoruje horku,

3. Zlobiči: WS 2000 - masivně čs, na obou keřích navzdory postřiku, CrocusR (masivně rez, padlí), Abraham Darby (ten jediný už šel - hadrové květy, nelíbil a dohola sežraný rzí).

Falstaff - sázený letos z kont. od Chládka, zatím uvidím.

U toho Williama je to až legrační - na listu je modrošedý povlak z Baycoru a uprostřed flek čs. Ovšem ta jeho barva je moje nejmilovanější, takže se ho budu snažit převychovat.

 

Já vím, je trochu brzo na předčasné závěry, ale mám pocit, že se jim u mě obecně moc nelíbí (a to tu péči neflákám, 40keřů se ještě uřídí). Uvidíme za rok.


Vytisknuto z www.week.cz dne 15.05.2024 14:44
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-ruze-austin/read.php?1,728884,1021482#msg-1021482