Re: Plůtky kolem okrasných záhonů

Autor: Missi, Datum: 20.02.2008 14:44

Anavi, nezvažovala jsi sprejový obojek? Pokud výchově psa věnuješ cca měsíc, tak máš po problému. Jen budeš muset co nejčastěji hlídkovat u okna, zda vykonává nežádoucí činnostwinking smiley . Kámoška měla podobné problémy a nyní má skoro vzorného psathumbs down . Navíc v dnešní době se dají již koupit na inzerát za slušnou cenu (kolem 3 tis.) a po výchově ho zase prodat. Psa to nijak v pohybu neomezuje, není to bolestivé jako elektrické obojky. Náplň stojí pár korun.

Pouze musíš dát pozor, aby ti s tím neskočil do rybníkagrinning smiley .

 

Sprejový obojek - k výchově bez trestání
MasterPlus se skládá z obojku, na kterém je připevněn zásobník na rozprašovanou kapalinu a přijímač, který je schopen přijímat signál do vzdálenosti 200m od vysílače ukrytého v naší dlani. Při zmáčknutí tlačítka na vysílači uvolní přijímač na obojku sprejový vodní střik, který přeruší nežádoucí činnost našeho psa.


Okamžik překvapení:
Koná-li pes činnost, která se nám nelíbí a nereaguje-li na naše povely, přerušíme jeho „lumpárnu“ sprejovým impulsem. Hlasité a viditelné rozprášení vodní (studené) mlhoviny v oblasti čenichu spolu s náhlým ochlazením psa překvapí.


Vytisknuto z www.week.cz dne 16.05.2024 07:06
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-plutky-kolem-okrasnych-zahonu/read.php?1,50355,53260#msg-53260