Re: Co vám kvete v únoru?

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 22.02.2024 21:56

Betas. co se týče sněženek, nikdy jsem nic neodstříhávala. A řekla bych, že přirůstají dobře a žádným vysilováním netrpí.A když mi přijde, že trs je někde rozmnožením jak cibulkami, tak semeny, přehoustlý, vyreju a rozsadím. Samozřejmě ne po jedný cibulce. Přesazovat úplně v květu není nutný ale jak to odložím, pak už neodhadnu pořádně čas.

Crocusy jsem nikdy takhle cíleně nepřesazovala. Nestává se mi, bohužel,že by se tak rychle množily.Ale u nich bych spíš preferovala postupovat jako třeba s narcisy. Vyndat ze země, nechat zaschnout a pak na podzim napíchat jako když člověk kupuje nové.Dělám to tak s odloženými od dcery. Ta dotáhne květníčky, které používala na truhlíky s většinou už hodně odkvetlými rostlinami.

Jednou jsme se tu bavily o prodeji cibulek a myslím Jaja odněkud citovala, že nejlepší cibule se nechávají na rychlení ale těm rychleným pak chvíli trvá než se vzpamatují.O tom jsem přemýšlela, jak to dělá ta slečna z FB jak dávala odkaz Gabca. Kde nechává ty cibule zatáhnout a načerpat živiny. Ze zkušeností všichni víme, že většinou první rok po zasazení bývají třeba tulipány nejhezší.A jinak je to nemoc. grinning smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 12:28
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-vam-kvete-v-unoru/read.php?1,1355484,1632918#msg-1632918