Re: Co vám kvete v únoru?

Autor: Betas, Datum: 22.02.2024 21:32

Regi, jeste, ze nevim, kde bydlis grinning smiley Tady uz mam taky zalusk na par trsiku, ale mam svoleni samozrejme winking smiley

O presazovani snezenek v kvetu slysim poprve, to je nejaka anomalie? Presazuji behem kveteni i po a vzdy je to ok. Cancourku jednoducha rada - vyfotit si to misto. Taky to tak delam.

A jen tak pro zajimavost - nemate zkusenost s presazovanim krokusu? Mam pocit, ze to nejak nemaji radi, vzdy jim trva nekolik sezon, nez se vzpamatuji a poradne kvetou..

A jeste k tem snezenkam... az temer chorobne vsem cibulovinam po odkvetu odlamuji semeniky, aby se nevysilovaly... Je sance, kdyz utrham jeste ne uplne dozrale semeniky snezenek (aby se nevysilovaly az do konce) a rozhazim je po zahonu, ze semena jeste nejak dozraji a zaroven se z nich pomnozi..? Jakoze nechci, aby se soucasny trs vysiloval tvorbou semen a radsi se misto toho soustredil na dcerinne cibulky, ale zas nejak zuzitkovat i ten semenik na jina mista, kdyz uz je... A odstranujete semeniky u tech snezenek vubec..?


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 11:58
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-vam-kvete-v-unoru/read.php?1,1355484,1632916#msg-1632916