Re: Vrba japonská - Salix integra "Hakuro Nishiki"

Autor: vimrova, Datum: 12.04.2017 17:15

Luuu, ta druhá půlka vůbec nic? ani pidipupeny? Když škrábneš nehtem po kůře, mělo by být vidět zelené lýko ( zkus na té narašené a totéž bys měla vidět i na té nenarašené).

Pokud nenajdeš ani minipupeny ani zelené lýko, vzala bych obě strany nakrátko a čekala, co se bude dít.

Na vysvětlenou, s mízou je to podobně jako s vodou, dobře teče tam, kde jí nic nepřekáží. Tj., když může hezky volně proudit do té narašené strany, proč by se snažila do té druhé, kde má evidentně nějaký problém. Když jí sebereš většinu toho narašeného, budou na tom obě strany přibližně stejně. Pokud je ta druhá strana aspoň trochu živá, půjde do ní míza a objeví se pupeny.

Pokud nezabere ani to, pak zřejmě odumřel celý roub na té jedné straně a těžko s tím něco dělat. Můžeš se pokusit natvarovat větve z toho funkčního roubu na tu druhou stranu. Zabere to nějaký čas ( pomohou nějaké klacíky a drátek, ze kterých uděláš konstrukci a ohneš k tomu ty nové větvičky, co vyraší hned u kmínku), ale mělo by to jít.


Vytisknuto z www.week.cz dne 21.05.2024 22:41
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vrba-japonska-salix-integra-hakuro-nishiki/read.php?1,12714,1436262#msg-1436262