Re: Slimáci......

Autor: Anavi, Datum: 17.05.2023 08:29

Eli, to jsem říkala včera kolegyni... že kdyby aspoň žrali ti mrzáci plevel, ale to ne, oni si musí jít na to, co člověk v potu tváře od února pěstuje za oknem a sotva to dá ven, je to v čudu. eye rolling smiley angry smiley
Čekám, že tchyně bude zase hořekovat, že jí vše sežrali. Ona nechce investovat do ničeho ani korunu - ani do hnojiv, ani do ničeho proti škůdům. Jenže ta představa je pěkná, nicméně v dnešní době nerealizovatelná. Nebo by toho člověk musel být obrovské lány, aby se bezstarostně se škůdci podělil a ještě zbylo dost pro něho.

Ale nedávno ukazovala paní výsledek pěstování brambor bez zásahu proti slimákům... bez natí prostě vyrostou brambory ve velikosti třešní. A to se mi zase nevyplatí ohýbat kvůli tomu hřbet.

Nepěstuji ani tak kvůli úspoře peněz, ale kvůli tomu, že je to domácí a je to po ruce. Takže myslím, že spousta zeleniny vyjde dráž, než z obchodu, ale to fakt neřeším.

babkaela napsal(a):

Jj, slimáci se vyrojili, velcí, malí, nejmenší a domkařů nespočet druhů a žerou vše na co příjdou - včetně listů na růžích - zajímavé, plevely nechávají bez povšimnutí. Budu muset začít sypat, ale bojím se - je tu pravděpodobně ježčí rodina - nechtěla bych vyhubit otrávenými slimouši. A taky se po několika letech vrátili drozdi - nevím, zda vyzobou i mrtvé šneky, živé jsem je viděla rozbíjet ulity a vyzobávat (do prkna, ta věta je trochu divně sestavená, ale pochopíte určo).


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 21:23
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-slimaci/read.php?1,410607,1621672#msg-1621672