Re: Letničky a dvouletky

Autor: petr.pospisek, Datum: 05.06.2011 06:51

Gabčo, ty trvalkové mají jiné listy, celistvé. Letničkové je mají takové jemné, jako kopr řekněme. Ilka dnes dala do Co kvete v červnu ty letničkové, já trvalkové. Na fotce s holandskými kosatci jsou lupena z těch trvalek. Jinak Delphinium je prý krátkověká trvalka, nevím jak dlouho vydrží, já je mám druhým rokem teprve. Letničkové jsou holt letničkové, takže jen jeden rok a zovou se Consolida ajacis či tak jaksi.

No a vysoké jsou oboje stejně, ty nejvyšší letničkové exempláře jsem měla tak 1,5 m a chce to uvázat nebo dobře utemovat jiným kvítím. Mám je mezi liliemi, kopretinami, je tam i denivka, jakýsi miscanthus, ale rozlezené je mám po celé zahradě. Mám naseté i nějaké nízké letničkové obrubové, ty by měly mít jen kolem 30 - 40 cm, tak uvidím, ještě jsou to prcci. Já je dneska pofotím, změřím a dám pro srovnání, jo?

Kosatce sebou sekly, až rozkvetly naplno a napršelo do nich. Ale už je téměř po nich, takže mi to už zas tak nevadí. Letos to mám všecko nějak vyšší než loni, asi o třetinu, fakt to vypadá jak džungle.

Jájo, tvoje violkové políčko s Iš je thumbs down. Ke mně ty miniviolky taky odněkud doputovaly, buď od Tebe nebo od Dáši, taky se mi rozlézají. Mám i bílé - nechtěla bys? Když máš ráda bílou...

 

Galerie:
p1090239.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 14.05.2024 16:12
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-letnicky-a-dvouletky/read.php?1,557838,603996#msg-603996