Re: Co nám kvete v listopadu

Autor: babkaela, Datum: 18.11.2021 21:59

Alenko, jsi zlato, díky za nabídku, ale ... připomenu se cca za měsíc ... rouby Tvojí žluté ryngle mi leží už dlouho v hlavě ( je kam přiroubovat) stydlin smiley mls smiley .

K chrymkám ... teď jsem dostala bílou, jakoby "babulkovou" od kamarádky, nevím kam s ní ... zahrada je v současnosti ve stavu, jak kdyby u nás nikdo nebydlel, hrůza hrůz ( nooo, stále skízím žrací věci) - bílá pravěká, u kamrádky na zahradě prosperuje - nějak jsme se shodly, že je původně od příbuzné, pokrevně z mojí strany, dostala za ni tři - zase letitě od příbuzné pokrevně z její strany - prostě "citovky", obě jsme tak nějak "jeté" - všechny přežívají těch 30 a víc let jen díky tomu, že se jednou za čas stěhují na jiné místo v zahradách .... K novým ... snad na ně narazím teď na Zelňáku (pochybuju, spíš budou na jaře) ... oznámila jsem dnes, že se příští týden pojedu infikovat covidem do civilizace (dědek bude mít navařen oběd, snad si ho zvládne ohřát, Tonda bude mít do 14.00 školu a taky oběd ve škole, já budu mít mraky času na výlet) ... jen cca 40 min. cesta MHD tam a stejně zpět ... pochodím, pokochám se, koupím "ježovinky" nějaké - snad - asi jo, aspoň Draci v hrnci, které si Tonda pro sebe a pro skorosesřenici Lauru napsala Jéžovi ... a na Rynku možná cokoliv, co nebudu vědět kam s tím, nebo třeba jen koření (dobré mívá jedna babka kořenářka) - a už jsem jako Švejk ... stačí zmínka, hned asociací naběhne příběh - nechodím moc do divadla, ale byla jsem 2x na My fair Lady (ze Zelňáku) https://www.mdb.cz/inscenace/10-my-fair-lady-ze-zelnaku - proč dvakrát, to už by bylo na román ... během doby jsem dostala semínka ačokči "za známku" od paní Mošové z Poruby . psaly jsme si několik let, nevím, zda stále žije - maminka pana ředilete a "spolutvúrce" Stanislava Moši a současně - znala babičku a prarodinu mého muže, které já nikdy nepoznala - semínka ačokči rozdávám a opatruji jako rodinné stříbro ... jsem opravdu "hrbatá" ... dle mojí sestry "každej jsme jinak hrbatej".

A třemdava - pan dr. Větvička ve fejetonu píše "třem dává" - vím, že je alergen (asi jako pryžce a vánoční hvězda a ....), taky se jí říká "hořící keř" ... vím, kde cestou na Zelňák koupím semínka, jsou větší jistota než semenáče nebo odkpek - sice déle trvá, ale rostou v podmínkách kde vyklíčí ... dlouho se mi nedařily obyč. žluté třapatky. Zaseté u nás a vysemeněné tady - téměř plevel. Stejně jako řimbaby (ty kopretinové, ne plnokvěté) a gaury a mavuně a muškátové šalvěje a .... škoda, že nejsou semínka podzimních aster (nemyslím astry jako takové, pod tímhle jménem známé, ale .... víme o čem píšu).

Ach jo, opět jsem se "ukecla". stydlin smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 14:45
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-nam-kvete-v-listopadu/read.php?1,666580,1594722#msg-1594722